Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinemacılar başlattıkları imza kampanyasıyla !f ruhuna sahip çıkıyor

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali‘nin kurucu direktörleri Serra Ciliv ve Pelin Turgut, 15 Ekim Pazartesi günü bir e-posta ile !f markasının yasal hak sahibi CGV Mars Entertainment Group’un yeni yönetiminin kararı gereği !f direktörlüklerinin sona erdiğini duyurmuşlardı.

17 yıldır festivalin direktörlüğünü sürdüren Ciliv ve Turgut’un, kendilerine yollanan bir ihtarnameyle gerekçe gösterilmeksizin görevlerinden alındığı haberi festivalin takipçileri ve sinemacılar arasında büyük üzüntüye sebep oldu. Sinemacılar, bu kararın ardından imza kampanyası başlattı.

Festivalin sahip olduğu bağımsız, yenilikçi ve çok sesliliğe dayalı ruhun sürdürülmeyeceğinden kaygı duyan bir grup sinemacı, CGV Mars Entertainment Group’un CEO’su Dongwon Kwak’a hitaben bir açık mektup yayınladı. Mektupta sinemacılar, kararın gerekçelendirilmesi ve festivalin isim haklarının Ciliv ve Turgut’un yer alacağı bir vakıf, dernek veya benzeri bir yapıya devredilmesi talebinde bulundu.

Başlatılan destek kampanyasında 4 günde 450’ye yakın imza toplandı. Destekçiler arasında Yeşim Ustaoğlu, Emin Alper, Tülin Özen, Deniz Gamze Ergüven, Onur Saylak, Deniz Türkali ve Hasibe Eren gibi birçok yönetmen ve oyuncunun yanı sıra sanatçı, müzisyen ve gazeteci de yer alıyor. İmza metninde, CGV Mars Entertainment Group yönetiminden beklenen açıklama gelene kadar kampanyanın devam edeceği belirtildi.

2001 yılında Beyoğlu Fitaş sinemasında 2 salonda başlayan festival, ilk yılında 10 bin kişiye ulaşmayı başardı. 2008 yılında başlattığı Uluslararası Keş!f Yarışması, ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi !f² ile festivalin ünü Türkiye sınırlarını aştı. Ardından !f Ankara ve !f İzmir adıyla !f filmlerini Ankara ve İzmir’deki sinemaseverlere götürdü. İlk yılından beri düzenlediği LGBTIQ bölümü ‘Gökkuşağı’ ile hem film programı hem de binlerce LGBTIQ bireyi bir araya getiren Gökkuşağı Partisi ile Türkiye’nin en önemli kuir alanlarından biri oldu.

2011 yılında, Robert Redford tarafından kurulan Sundance Screenwriters Lab inisiyatifinin Türkiye ayağı olarak başlattığı ve Sundance Enstitüsü işbirliğiyle düzenlediği !f Senaryo Yazım Atölyesi’ne katılan yönetmenler arasında Tolga Karaçelik, Ceylan Özgün Özçelik ve Deniz Gamze Ergüven gibi isimler yer alıyor.

Kampanyaya buradan destek olabilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexlysCe9d47iq7u8LcasGe9e81JDK-g__6aBMkJZBBv_VGew/viewform?fbzx=-8984115144930435000

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.