Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“October Books” yeni kitabevine taşınmak için 250 kişilik insan zinciri oluşturdu

Southampton’da bulanan ve kâr amacı gütmeyen kitabevi October Books’a yeni yerlerine taşınmak için 250 gönüllüden destek geldi. 2 binden fazla kitabı yeni binalarına taşımak için toplanan gönüllülerden bir insan zinciri oluşturuldu.

Guardian’ın haberine göre, October Books bağışlarla ve krediden alınan fonlarla satın aldıkları eski banka binasına gönüllüler aracılığıyla taşındı. Pazar günü toplanan gönüllüler, 150 metrelik bir insan zinciri oluşturarak kitabevinin taşınmasına yardımcı oldu.

Gönüllülerin desteğinin inanılmaz bir topluluk gösterisi olduğunu söyleyen kitabevinde gönüllü çalışan Clare Diaper, “Bizler toplumumuz için çalışıyoruz ve bu karşılığı görmek gerçekten yüreklendiriyor” dedi.

İnsan zincirine katılan Jani Franck, Southern Southern Daily Echo gazetesine konuştu. Bunun harika bir şey olduğunu söyleyen Franck, “Topluluğun gücü bir araya geliyor ve böyle bir desteğe ulaşıyor. October Books gerçekten çok iyi geçti” dedi.

 

 

“Radikal Kitapçı Kooperatifi”

1977’de kurulan October Books’un arkasındaki insanlar kitabevini “Rus Devrimi’nden sonra radikal kitapçı kooperatifi” olarak tanımlıyor. Kitabevi, ağustos ayında eski bir NatWest banka binasını satın almak için 487.800 euro topladıklarını ve daha sonra taşınmak için gönüllüleri aradıklarını açıkladı. Proje için fon sağlayan Co-operative & Community Finance’da yatırım danışmanı olan Ian Rothwell, “October Books’un yerel halkın kalbinde özel bir yeri var. Şimdi de eski bankayı toplumsal kullanıma açarak, bu bağ daha da güçlenecek” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.