Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da dünyanın en uzun heykelinin açılışı yapıldı

Hindistan, dünyanın en uzun heykelini 29.9 milyar rupi (yaklaşık 430 milyon dolar) harcayarak tamamladı. Hindistan’da bağımsızlık lideri Sardar Vallabbhai Patel’in 182 metrelik bronz heykeli, Gujarat eyaletinde törenle açıldı.

Heykelin açılışını yapan Başbakan Narendra Modi, “Hindistan’ın bütünlük ve kararlılılığının sembolü” dediği Birlik Heykeli’nin eyalete çok sayıda turist çekeceğini söyledi. Heykeltıraş Ram V. Sutar tarafından tasarlanan heykelin açılışında, Hindistan Hava Kuvvetleri heykelin üzerine çiçek yağdırdı.

Ancak yerel halk, heykelin kamu parasının israfı olduğunu ve heykele aktarılan fonların ülke yararına kullanılması gerektiğini savunuyor. Yerel halk ve çiftçiler açılıştan birkaç gün önce heykeli protesto etmek için toplanmış ancak polis müdahalesi ile karşılaşmıştı. Polis protestoya katılan yerel halktan insanları ve aktivistleri gözaltına almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.