Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü Fransız yönetmen Kechiche cinsel tacizle suçlanıyor

“Mavi En Sıcak Renktir” filmiyle 2013’teki Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan Tunus asıllı Fransız yönetmen Abdellatif Kechiche’nin cinsel taciz suçlamasıyla yargılandığı ortaya çıktı.

The BFM kanalının haberine göre, 29 yaşında bir genç kadın, geçen haziran ayında yönetmenin kendisine Paris’te bir apartman dairesinde bir yemek sonrası tacizde bulunduğunu iddia etti. Beyanına göre genç kadın, Kechiche ile beraber biraz alkol tükettikten sonra uykuya dalmış. Uyandığında kendisini kıyafetlerinin bazıları rızası dışında çıkarılmış bulmuş ve kendisini rahatsız hissetmiş.

Kechiche’nin avukatı Jeremie Assous ise AFP’ye verdiği röportajda, yönetmenin bütün cinsel taciz suçlamalarını reddettiğini söylerken, genç kadının ismini duyurmak için mağdur rolü oynadığını ileri  sürdü.

3 saat süren “Mavi En Sıcak Renktir” filmi, mavi saçlı bir sanat öğrencisinin kendinden yaş olarak daha küçük genç bir kadınla yaşadığı tutkulu ilişkiyi konu alıyordu. Film, vizyona girdiği dönemde bir dizi tartışmaya da neden olmuştu. Filmin oyuncularından Lea Seydoux filmdeki ayrıntılı seks sahneleri sonrası kendisini “bir fahişe gibi” hissettiğini söylemiş, yönetmen Kechiche ile çalışmayı ise “korkunç” olarak tanımlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.