Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail askerleri Gazze’ye girdi: 7 Filistinli ve 1 İsrail askeri öldü

Pazar günü Gazze’ye sızan İsrail askerleri 7 Filistinli’yi öldürdü. Özel Kuvvetler tarafından düzenlenen ve Hamas’ın komutanlarından birini hedef aldığı belirtilen baskın sırasında İsrailli bir komutan da öldürüldü.

Hamas ölen Filistinliler arasında Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan Şeyh Nur Baraka’nın bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nin 3 kilometre kadar içerisine girdikleri ve seyir halindeki bir araçtan ateş açtıkları kaydedildi. İsrail ordusu da “operasyonel aktivite sırasında” ateş açıldığını doğruladı. Çatışma sırasında İsrail ordusunun bölgeye hava saldırısı düzenlediği de kaydedildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail Özel Kuvvetleri Gazze’ye girerken kadın kılığına girmişlerdi ve Şeyh Nur el Din Baraka’yı kaçırmayı planlıyorlardı.

 

İsrailli komutanın ölüm haberi üzerine İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fransa’nın başkenti Paris’teki 1. Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yılı törenleri için yaptığı ziyareti yarıda keserek ülkesine geri döndü. Netanyahu, Paris’e hareketinden önce, Hamas ile uzun süreli ateşkes yapılması olasılığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, geçen hafta Katar’dan bavul içinde 15 milyon dolar nakit para götüren kuryenin Gazze’ye girişine izin verilmesi kararını savunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler