Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boeing yeni uçaklarındaki potansiyel riskleri, havayolu şirketlerine bildirmedi

New York Times’ın haberine göre Boeing firması, yeni uçaklarında yaptığı değişikler ve bunların yol açabileceği potansiyel riskler hakkında havayolu şirketlerini bilgilendirmedi.

Geçen ekim ayında Endonezya açıklarında düşen ve 187 kişiye mezar olan Lion Air havayollarına ait “Boeing 737 Max 8” model uçakta acil durum sistemleri ile ilgili bir değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Ancak dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak üreticilerinden Boeing’in, yaptığı değişikliklerle ilgili havayolu şirketlerini bilgilendirmediği iddia edildi.

Endonezyalı havayolu şirketi pilotları, yeni Boeing modelinin kullanım kılavuzunda yapılan güncelleme hakkında bilgi bulunmadığını söyledi. Pilotlar, Boeing’in yakın zamanda piyasa sürdüğü iki yeni uçak modeli olan “737 Max8” ve “737 Max9” için herhangi bir potansiyel riskten bahsetmediğini açıkladı.

Yeni Boeing 737 Max8’den dünya çapında 4 bin 700 adet sipariş verilmiş durumda. Hâlâ dünyanın en güvenli seyahat aracı olarak kabul edilen uçaklarla ilgili bu gelişmeler kamuoyunda tedirginlikle karşılanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.