Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda FETÖ operasyonu: 100’ü asker 188 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 100’ü eski Hava Kuvvetleri personeli asker, 88’i sivil olmak üzere 188 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik süren soruşturmada, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri iddia edilen kişilere yönelik gözaltılar gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan eski 4 teğmen ve 96 astsubay ile FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” Kemal Batmaz’a bağlı 88 sivil “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 25 ilde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında şu ana kadar 60’ı eski asker, 86 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan sivillerden 13’ünün değişik kamu kurumlarında aktif olarak çalıştığı bildirildi.

Şüphelilerin ifade işlemleri için Ankara’ya getirileceği, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.