Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının CEO’su Ghosn gelirini eksik beyan ettiği suçlamasıyla tutuklandı

Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı CEO’su Carlos Ghosn, dün Japonya’nın başkenti Tokyo’da vergi denetçileri tarafından gelirini eksik beyan ettiği suçlamasıyla tutuklandı. Yürütülen soruşturmada, 78 milyon euro geliri olan Ghosn’un gelirinin yalnızca yarısını deklare etmiş olmasının yanı sıra, şirketin kasasından kişisel harcamalar yaptığı da ortaya çıktı.
Ghosn’un tutuklandığının Japon polisince doğrulanmasının ardından Nissan, Ghosn’un görevden alınması için yönetim kurulunun toplanacağını duyurdu. Nissan’ın açıklamalarını Mitsubishi’nin benzeri bir kararı izledi, ancak şirket yönetim kurulunun toplanacağı tarihi belirtmedi.
Öte yandan Renault, çıkan haberlerin ardından Paris Borsası’ndaki hisselerinin yüzde 10 kayba uğradığını açıkladı. Nissan’ın Tokyo yakınlarındaki Yokohama’daki merkezi de soruşturma kapsamında arandı.
64 yaşındaki Ghosn, 1999 yılında Renault tarafından Fransa’ya gönderilerek Nissan’ın genel direktörlüğüne getirilmiş, 2005 yılında ise Renault’nun başına geçmişti. Bugün Renault-Nissan-Mitsubishi’nin Volkswagen ve Toyota karşısında en güçlü rakip olmasında Ghosn’un büyük payı bulunuyordu. Ghosn’un ses getiren son işi ise, adı bir sahtecilik skandalına karışmış olan Mitsubishi Motors’u ipten almasıydı. Le Parisien’in haberine göre, 2017 yılında, servetinin 13 milyar eurou bulduğu tahmin edilen Ghosn’un yükselişi Fransa’da eleştirilere konu olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.