Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danimarka’da yeraltı dünyasından çıkışını kitaplaştıran eski çete lideri Nedim Yaşar öldürüldü

Yeraltı dünyasındaki hayatını nasıl bıraktığını anlatan eski çete lideri Danimarkalı Nedim Yaşar, kitabının yayınlanmasından bir gün önce öldürüldü. BBC’nin haberine göre, 31 yaşındaki Yaşar, pazartesi günü Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir kitap tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantının ardından silahlı saldırıya uğrayan Yaşar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, Yaşar’ı vuran kişinin olay yerinden yürüyerek kaçtığını bildirdi. Geçen yıl da saldırıya uğrayan Yaşar’ı vuran kişinin en az iki el ateş ettiği ve koyu renkli bir kıyafet giydiği belirtildi.

Nedim Yaşar’ın yeraltı dünyasından çıkmasını anlatan biyografi kitabı “Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu”nu Marie-Louise Toksvig kaleme aldı. Danimarka Adalet Bakanı Søren Pape Poulsen olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ve Yaşar’ın ölümünün son derece anlamsız olduğu belirtti. Yaşar ile bir kere bir araya geldiklerini söyleyen Poulsen, “Kalbinde yeni bir hayat kurmak ve başkaları için bir fark yaratmak isteyen biriyle tanışmıştım” dedi.

2012 yılında çeteyi bıraktı

Türkiye’de doğan ve 4 yaşındayken Danimarka’ya gelen Yaşar, uyuşturucuyla bağlantısıyla bilinen Kopenhag merkezli suç çetesi Los Guerreros’u yönetti. Danimarka haber ajansı Ritzau’ın haberine göre Yaşar, 2012 yılında baba olacağını öğrendikten sonra çeteyi bırakarak “çıkış programına” katıldı.

https://twitter.com/Radio24syv/status/1064887904869195776

Yaşar’ın ölüm haberinden sonra, kendi programını sunduğu yerel radyo Radio24syv’de Danimarka bayrağı yarıya indirildi ve Twitter hesaplarından “Hoşçakal Nedim Yaşar, her şey için teşekkürler” paylaşımı yapıldı. Polis kayıtlarına göre, Danimarka’da son yıllarda çete  suçlarında ve silahlı saldırılarda rekor bir artış yaşanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.