Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zonguldak’ta maden ocağında patlama: 3 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız maden ocağında meydana gelen patlamada 2 işçi yaralandı, mahsur kalan 3 işçinin ise cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri ocaktan çıkartıldı. TTK Tahlisiye Ekibinin yaptığı ilk incelemelere göre, ocak içerisinde ‘mazotlu dinamit’ patlatılmasının ardından olayın meydana geldiği tespit edildi.

Kilimli ilçesi Asgari Tepe mevkiindeki ruhsatsız maden ocağında bugün saat 03.00 sıralarında, ilk belirlemelere göre grizu patlaması meydana geldi. Patlamanın ardından işçilerden bazıları oksijen maskelerini takarak dışarı çıkmayı başardı, 5 işçi ise ocakta mahsur kaldı. İşçilerden Evren Cinemre ve Adem Elibaş, mesai arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Vücutlarında yanıklar oluşan işçiler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, AFAD ve sağlık ekibi yönlendirildi. Mahsur kalan işçiler Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk’ü kurtarmak için çalışma başlatıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahliye ekipleri de ocağa girerek kurtarma çalışmasına katıldı. Kurtarma ekibindeki 3 işçi de metan gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Madenci yakınlarının ocak önündeki bekleyişi sürerken, fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ile birlikte maden ocağı önüne gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bektaş: “Hayatlarından umudumuz yok”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, işçilere ulaşıldığını belirterek, “İçeride 3 madenci arkadaşımız var. Maden kazaları olmaya devam ediyor. Detayı bilmiyoruz. Arkadaşlarımız onu çıkarmaya çalışıyor. İçeride metan gazı var. Havalandıracaklar, arkadaşlarımızı oradan alacaklar. Şu an işçilere ulaşıldı. Hayatlarından umudumuz yok. Olayın soruşturmasıyla ilgili gereği yapılıyor. Şu an 3 arkadaşımızı çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.