Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bitcoin borsalarındaki düşüşün nedeni ne? İsmail Hakkı Polat ile söyleşi

Kripto para birimi Bitcoin kasım ayında tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. Aralık 2017 yılında 19 bin doları gören Bitcoin, Kasım 2018’de kritik eşik diye adlandırılan 5 bin doların altına indi. Bitcoin borsasına göre, 23 Kasım 2018 tarihi itibariyle 1 BTC 4.379 dolara eşit.

Medyascope.tv olarak, kripto paraların düşüşünü ve geleceğini Dijital Dönüşüm Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat ile konuştuk.

“Fed’in faizleri artırması ve küresel finans krizi kripto para piyasasını etkiledi”

Polat bu durumun geçtiğimiz haftadan beri devam ettiğini ve Bitcoin Cash (BCH) Fork’u üzerinde birçok işlemi aynı anda yapmalarından kaynaklandığını belirtti. Polat, “Hem madencilik hem üretim hem de erken dönem Bitcoin’e girmelerinden dolayı ellerinde çok büyük Bitcoin kaynakları kaldı. Ama genel olarak Fed’in faiz artırma kararı ve dünyada giderek artan küresel finans krizi aynı zamanda kripto piyasalarını da etkiledi” dedi.

Tetikleyici etmenin Bitcoin Cash Fork’u olduğunu söyleyen Polat şöyle devam etti: “Bitcoin kripto para piyasasının genel endeksi olduğu için, Bitcoin düştüğü zaman Altcoin’ler de etkileniyor. Kripto para piyasaları daha önce de böyle düşüşler yaşadı, fakat yatırımcılar şu an kripto para piyasaları için güven konusunu tartışıyor. Güven sorunun artması Altcoin’lerin işlevselliği konusunda da sorun yaratıyor.”

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.