Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BTS Başkanı Hasan Bektaş: ”Kaza, tren hattında sinyalizasyon sistemi olmadığı için gerçekleşti”

Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı trenin aynı tren hattında bulunan kılavuzun lokomotifle çarpışması sonucu 9 kişi öldü 46 kişi yaralandı. Birleşik Taşımacılık Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, hattın sinyalizasyon sistemi olmadan açılması sebebiyle kazanın gerçekleştiğini belirtti. Bektaş, “Bu hattın normalde sinyalli olması gerekiyordu. Sinyalsiz hatlarda tren işletmeye devam ederseniz bu kazalar olmaya devam edecek’’ dedi.

Söz konusu hatta tren işletmeciliği sinyalizasyon sistemi olmadığı için telsizlerle yapılıyor. Bektaş işletmeciliğin telsizlerle yapılmasıyla ilgili, ‘‘insan eliyle yapılınca bu kadar oluyor’’ dedi.



Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler