Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: IŞİD, Suriye’nin doğusunda 700 mahkûmu infaz etti

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkedeki insan hakları ihlallerini belgeleyen, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), IŞİD militanlarının Suriye’nin doğusunda iki ay içerisinde yaklaşık 700 mahkûmu infaz ettiğini bildirdi.

Reuters’da yer alan habere göre SOHR, mahkûmların IŞİD tarafından Irak sınırına yakın bir bölgede tutulan, içlerinde sivillerin de olduğu 1350 kişilik grup arasında bulunduğunu söylüyor. IŞİD’in merkezlerinde ve hapishanelerinde infaz edilen mahkûmların toplu mezarlara gömüldüğü düşünülüyor.

YPG tarafından yönetilen, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), geçen cuma günü, IŞİD’in en önemli kalelerinden Hajin’in kontrolünü ele geçirdiklerini açıklamıştı. SDG Komutanı Mazlum Kobani, geçen hafta Reuters’a verdiği demeçte kontrolünü ele geçirdikleri bölgede en az 5000 IŞİD militanının bulunduğunu söylemişti.

Şu anda IŞİD, Fırat Nehri’nin doğusunda gittikçe daralan bir kara şeridini kontrol ediyor ve çöl bölgelerinde belli aralıklarla faaliyetlerini sürdürüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.