Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’in ilk yarısında 11 teknik direktör değişikliği oldu

Spor Toto Süper Lig’de (STSL) sezonun ilk yarısının sonuna gelindi. Süper Lig’de ilk yarıya damgasını vuran olaylar yine teknik direktör değişiklikleri oldu.

STSL Lefter Küçükandonyadis sezonunda bu akşam oynanacak Akhisarspor-Atiker Konyaspor ve Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmalarıyla devre arasına girilecek.
2018-2019 sezonun ilk yarısında en çok konuşulan olay ise üç büyüklerin beklenileni verememesi oldu. Galatasaray ve Beşiktaş olumsuz şartlara rağmen zirve takibine devam ederken Fenerbahçe, puan tablosunun alt sıralarında yer alıyor.
Fenerbahçe sezona başladığı teknik direktörü Philip Cocu ile yolları ayırmış, yerine yardımcısı Erwin Koeman’ı getirmişti. Koeman’dan da istenilen performans elde edilemeyince göreve Ersun Yanal getirildi. Böylece Fenerbahçe sezonun ilk yarısında üç farklı teknik direktörle sahaya çıkmış oldu.
Fenerbahçe ile beraber Süper Lig’de 11 teknik direktör değişikliği yaşandı. Teknik direktör ayrılıkları 4. haftada Çaykur Rizespor ile başladı. Teknik direktör İbrahim Üzülmez, Antalyaspor yenilgisi sonrasında görevini bıraktı.
En son görevinden alınan teknik adam Ankaragücü’nün başındaki İsmail Kartal oldu. 16. hafta’da alınan 4-0’lık Sivasspor mağlubiyeti sonrası basın toplantısında ‘’Oyuncularım ve teknik ekip 6 aydır maaş almadan çalışıyor. Artık oyuncularımı motive edemiyorum. Yönetim bu duruma bir çare bulmalı ya da görevi daha iyi yapacak kişilere devretmeli” dedi.
Göztepe, tecrübeli Teknik Direktörü Bayram Bektaş ile 14. haftada Demir Grup Sivasspor’a kaybedilen müsabaka sonrası yollarını ayırdı.
Göztepe, Bektaş’ın yerine Kemal Özdeş’i teknik direktörlüğe getirdi.
Sezona Kasımpaşa’da başlayan Kemal Özdeş de 7. haftada Trabzonspor yenilgisinin ardından takımdan ayrılmıştı.

Bu isimlerin dışında Akhisarspor’da Saffet Susiç, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’da Mehmet Altıparmak, Sivasspor’da Tamer Tuna, Alanyaspor’da Mesut Bakkal, Atiker Konyaspor’da Rıza Çalımbay, Kayserispor’da da Ertuğrul Sağlam koltuğunu kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler