Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail Suriye’yi vurdu, Rusya’ya göre iki yolcu uçağı kıl payı kurtuldu

İsrail Suriye’ye hava saldırısı düzenledi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, saldırının Şam ve Beyrut havalimanlarına yolcu uçakları iniş yaptığı sırada düzenlediğini belirtti. Aynı sıralarda Irak’ta görev yapan Amerikan askerlerine yaptığı ziyaretten dönen ABD Başkanı Trump, Suriye’den çekilmelerinin İsrail’i nasıl etkileyeceği sorusuna “Onlara her yıl milyarlarca dolar veriyoruz, bir sorun yaşamazlar” diye cevap verdi. 

İsrail tarafından Suriye’ye yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının detaylarını paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Saldırı, Rusya’ya ait olmayan yolcu uçaklarının Beyrut ve Şam havalimanlarına iniş yaptığı sırada düzenlendi” dedi. Suriye rejiminin hava savunma ve radar sistemleri sayesinde yolcu uçaklarının tehlikeli bölgeden çıkarılıp Rus Hmeymim üssünün yedek havaalanına yönlendirdiğini belirten Konaşenkov, büyük bir trajediye engel olunduğunu vurguladı. 

Netanyahu: “ABD’nin çekilmesi politikamızı etkilemeyecek, İran’a karşı Suriye’de cevap vermeye devam edeceğiz” 

Saldırıyla ilgili konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da, İran’ın Suriye’deki hakimiyetini güçlendirmesine “güçlü ve devamlı” bir şekilde karşı çıkacaklarını söyledi. 

Haaretz’de çıkan habere göre, ABD’nin Suriye’den çekilme kararını da yorumlayan Netanyahu, “Bu durum bizim politikalarımızı değiştirmeyecek. Kırmızı çizgilerimizi Suriye’de de başka yerlerde de muhafaza edeceğiz” dedi. 

Trump: “İsrail’e her yıl milyarlarca dolar veriyoruz, bir sorun yaşamazlar”

Amerikan askerlerini ziyaret için Irak’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, geri dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haaretz’deki bir başka habere göre, Suriye’den çekilme kararının İsrail’i nasıl etkileyeceğine ilişkin soruya Trump, “Bibi (Netanyahu) ile konuştum. Onlara her yıl 4.5 milyar dolar veriyoruz. Kendilerini savunma konusunda bir sorun yaşayacaklarını sanmıyorum” karşılığını verdi.

Trump ayrıca, “Elçiliği Kudüs’e taşıyan da benim. Yani İsrail’e yardımlarımız durmayacak, iyi olacaklar” diyerek İsrail’e yardımlarının göründüğünden daha fazla olduğunu da sözlerine ekledi.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.