Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pervin Buldan: “İstikrara kavuşmuş, demokratik bir Suriye istemiyorlar”

HDP grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, “Ankara’nın göbeğinde bir kadın akademisyenin can güvenliğini sağlayamayan bu hükümet, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için Suriye’ye girecekmiş. Cihatçı çetelere verdiğiniz destek ülkenin güvenliğini tehlikeye atıyor. Savaşa karşıyız, hiçbir yerde de savaşa onay vermeyeceğiz” dedi.

Buldan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“AKP iktidarının Kuzey Suriye’ye müdahale planlarının nedeni, Suriye’de savaşı ve krizi tırmandırmaktır. Türkiye Suriye’de çözüm istemiyor. İstikrara kavuşmuş, demokratik bir Suriye istemiyorlar. Savaş sürsün ki buradan oy devşirmeye devam edilsin istiyorlar. İktidar sözcüleri şimdi çıkmış, IŞİD’le mücadeleden söz ediyor. Kim inanır ki buna? IŞİD’le petrol ticaretini tüm dünya biliyor. Ki birlikte yapıyorsunuz. Demokratik Suriye Güçleri’dir IŞİD’i bitiren. Bunu da tüm dünya biliyor.”

Ceren Damar cinayeti

“Üniversiteler özgür düşünce ve bilim üretilen mekanlar olmaktan çıkarılıp, çorak mekanlara dönüştürüldü. KHK’lerle istisna kural haline getirilmiş, akademisyenler çok yönlü şiddetin hedefi haline getirilmiştir. Bu cinayetin sorumlusu, üniversiteleri rantın ve siyasetin alanlarına çevirenlerdir.”

“Her bir kadın cinayetinin arkasında mutlaka erkek devlet vardır. Tüm kadınlar örgütlenelim, erkek şiddetine, devlet şiddetine, ayrımcılığa karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim. Kadınları ancak ve ancak kadınların ortak mücadelesi kurtarır.”

“31 Mart tarihi bir fırsat”

“31 Mart seçimleri demokrasiyle diktatörlük arasında bir referandumdur. AKP’nin 16 yıllık iktidarının ülkeyi getirdiği nokta çöküştür. Korkutarak ülkeyi yönetmeye çalışan bu iktidara dur demek için 31 Mart tarihi bir fırsattır. Barıştan, demokrasiden yana tüm kesimlerin bu karanlık tablo karşısında ortak bir demokratik tutum alması gerekiyor. Yan yana gelmez, işbirliği yapmazsak bu ülkenin geleceğini faşizmin karanlığına hep birlikte teslim etmiş oluruz.”

Buldan, HDP’li belediyelere atanan kayyımlarla ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Gaspçı kayyım, giderayak Sur’u satmaya çalışıyor. Bunların anlayışları budur. Tarihi, doğayı, ormanı rant olarak görüyorlar. Gözleri paradan başka bir şey görmüyor. Ülkenin tüm kaynaklarını peşkeş çektiler. Bankalardan çekilip ödenmeyen kredileri de şimdi halka ödetecekler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.