Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da aynı bölgede üç bebek kolsuz dünyaya geldi, sebepleri araştırılıyor

Le Monde’un haberine göre; Fransa’nın güneyindeki Bouches-du-Rhône bölgesinde Haziran ve Kasım 2016 arasında üç bebeğin kolsuz hâlde dünyaya geldiği, 21 Ocak 2019’da kamuoyuna sızdırıldı. İstatistiklerin fazlasıyla üstündeki bu sayı, bölgede panik yarattı. Yetkililer, çevre kirliliğinin bu duruma sebep olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Emmanuelle Amar isimli bir muhbirin Le Parisien ve France Bleu ile paylaştığı bilgilere göre; Fransa’nın güneyindeki Bouches-du-Rhône bölgesinde, Haziran ve Kasım 2016 arasında üç kolsuz bebek dünyaya geldi. Bebekler farklı ailelere mensuptu; ailelerin ortak yönü ise Akdeniz’e 17 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Étang de Berre lagününün etrafındaki yerleşim birimlerinde yaşamalarıydı.

Fransa Sağlık Bakanlığı’nı alarma geçiren olayın sebepleri henüz bilinmiyor. Yetkililer, lagünün sanayi ve yöredeki hidroelektrik santral atıklarıyla kirlenmesinin bunda etken olduğunu düşünüyor. Nitekim, lagünün çevresinde yüksek oranda kanser vakası ve ağır hastalığın görüldüğü belirtiliyor. Bebeklerin bu şekilde doğmasına sebep olan araştırmaların ilk sonucu 31 Ocak’ta açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.