Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonları: 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı

FETÖ yapılanmasına yönelik süren operasyon kapsamında Bursa’da 23’ü asker 32, Konya’da 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Bursa’da 20 muvazzaf asker hakkında gözaltı

Bursa merkezli 20 ilde yürütülen FETÖ faaliyetlerine yönelik operasyonda 20’si muvazzaf, üçü eski asker, 32 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün “mahrem askeri yapılanması” ve “ardışık/periyodik arama” yöntemlerinin deşifre edilmesi çalışmaları kapsamında operasyon başlattı.

Kocaeli, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Muş, Adıyaman, Giresun, Kahramanmaraş, Amasya, Siirt, Batman, Diyarbakır, Tekirdağ, İzmir, Bayburt, Mardin, Hatay, Ağrı ve Sivas’ta önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 32 şüpheli yakalandı.

Konya’da “mahrem imam” operasyonu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bu personele “mahrem imamlık” yaptığı tespit edilen kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda belirlenen 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Konya merkezli 28 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.