Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli teknoloji devi Tencent’in 300 milyon dolarlık yatırımı ile, Reddit’in piyasa değeri 3 milyar dolara ulaştı

Sosyal medya ağı Reddit pazartesi günü yaptığı açıklamada, Tencent Holdings Ltd. liderliğindeki son finansman turunda 300 milyon dolar yatırım elde ettiğini açıkladı. Böylece Reddit’in piyasa değeri 3 milyar dolara ulaştı.

Geçtiğimiz hafta, Çinli teknoloji devi Tencent’in Reddit’e 150 milyon dolarlık yatırım yapacağı açıklanmıştı. Reddit’in eski yatırımcılarından Sequoia, Fidelity, Tacit ve Snoop Dogg da toplamda 150 milyon dolarlık yatırım daha gerçekleştirdi.

Bu finansman ile şirketin, Facebook ve Google’ın hâkimiyetinde olan pazarı hedef alarak uluslararası çapta büyümeyi ve reklam platformunu genişletmeyi planladığı düşünülüyor.

Reddit’te 330 milyon aktif kullanıcı var ve platform kendisini “İnternetin Ön Sayfası” olarak tanımlıyor.

Çinli teknoloji devi Tencent tarafından Reddit’e yapılan yatırım, site kullanıcılarında sansür korkusu yüzünden tepki yarattı. Analistlerin çoğu, Tencent’in ya da başka herhangi bir yatırımcının sitede hangi içeriğin yayınlandığını kontrol edebileceğini, ancak son birkaç gün içinde ortaya çıkan bir mesaj akışını ve protesto mesajlarını durduramadığını kabul ediyorlar.

Çin hükümeti, “Büyük Güvenlik Duvarı” olarak bilinen katı bir internet sansürü uyguluyor ve Reddit engellediği siteler arasında. Facebook ve Twitter gibi sitelerin yanı sıra, Reddit’e ülkenin Büyük Güvenlik Duvarı’nın bir parçası olarak erişilemiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.