Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bangladeş’te yangın: En az 78 ölü

Bangladeş’in başkenti Dakka’nın tarihi Chawkbazara bölgesinde bir apartmanda çıkan yangında onlarca kişi hayatını kaybederken, çok sayıda da yaralı var.

Yangın, bir apartmanın bodrum katında çıktı. Bu kat aynı zamanda kimyasalların yasa dışı depolandığı bir alan olarak kullanılıyordu. Alevler, binalar birbirine çok yakın olduğu için hızla yayıldı. Birçok kişi evlerinde mahsur kaldı.

Yangın söndürme çalışmaları.

Yangının gece çıkması, can kaybının yüksek olmasına sebep oldu. Alevler, evdekileri uykularında yakaladı.

Görgü tanıkları, ilk önce büyük bir patlama duyduklarını, ardından da alevlerin binaları sardığını anlattı. Yangın çıktığı sırada, yakınlardaki restoranlardan birindeki düğünde bulunanlar, felaketin ilk kurbanlarıydı.

Yangında yakınlarını kaybedenlerin üzüntüsü.

Bangladeş’te, yetersiz önlemler sebebiyle çıkan bina yangınları yaygın bir durum. Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce insan bu yangınlarda hayatını kaybetti.

Yangının ardından…

İtfaiyeciler saatler süren operasyonun ardından, alevleri kontrol etmeyi başardı. Olayla ilgili soruşturma açıldı. Kayıplar için de arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. 

Yangında hayatını kaybedenler tanınmaz haldeydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.