Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıtlığın pençesindeki Kuzey Kore, uluslararası örgütlerden gıda yardımı istedi

Kuzey Kore’deki sel felaketleri ve kuraklık sebebiyle yaşanan gıda kıtlığı, Birleşmiş Milletler’in (BM) mevcut yaptırımlarının etkisini arttırdı. Bu durumla mücadele etmek için uluslararası gıda yardımı başvurusunda bulunan ülkede yaşayan insanların yüzde 40’ının yetersiz beslendiği tahmin ediliyor. Yardım çağrısı, Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında nükleer silahlarla ilgili gerçekleştirilecek zirvenin hemen öncesinde geldi.

The Guardian’da yer alan habere göre, BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Kuzey Kore hükümetinin, ülkedeki gıda sıkıntısıyla mücadelede uluslararası insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulunduğunu belirtti. Kuzey Kore’nin gıda üretim rakamlarının, “2019 için beklenen yaklaşık 1,4 milyon tonluk bir gıda açığı olduğunu ve bunun pirinç, buğday, patates ve soya fasulyesi gibi mahsullerden oluştuğunu” söyleyen Dujarric, BM’nin, “Kuzey Kore’de kötüleşen gıda güvenliği durumuyla ilgili endişeleri dile getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğini” ifade etti.

Dujarric ayrıca, BM’nin, insani ihtiyaçları karşılamak için erken harekete geçmek amacıyla, “gıda güvenliğinin en savunmasız insanlar üzerindeki etkisini daha fazla anlamak için” Kuzey Kore hükümeti ile “çeşitli düzeylerde” görüş alışverişinde bulunduğunu dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.