Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İrlanda’da hırsızlar 800 yıllık “Haçlı Askeri” mumyasının kafasını çaldı

İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir kiliseye giren hırsızlar, tarihi eserlere ve mumyalara büyük zarar verdi. Polis, çalınan mumya başının peşine düştü. 

Her yıl 20 binden fazla turist tarafından ziyaret edilen Aziz Michan Kilisesi’ne giren hırsızlar, “Haçlı Askeri” olarak bilinen 800 yıllık mumyanın kafasını çaldı, 300 yıllık bir rahibe mumyasına zarar verdi ve Kuantum Teorisi’nin mimarlarından William Rowan Hamilton’un ailesinin tabutlarını kırdı.

Kilise soygunu sırasında zarar gören tabutlar.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma, kilise yönetiminin isteğiyle, kayıp mumya kafasının bulunması üzerine yoğunlaştırıldı.

Kilise papazı The New York Times’a verdiği demeçte, “Mumyanın kafasını geri istiyoruz ki, asker huzur içinde yatabilsin” diye konuştu.

Kafası çalınan mumyanın kimliği bilinmiyor ama mumyalanma biçimden dolayı 13. yüzyıldaki Haçlı Seferleri’nden birinde ölen askerlerden biri olduğu tahmin ediliyor. “Haçlı Askeri” kilise açısından özel bir önem taşıyor.

Kilise, 1996 yılında da üç çocuk tarafından soyulmuştu. Mahzenlere zarar veren çocuklar, bir kız çocuğu mumyasının kafasıyla futbol oynarken yakalanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.