Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Keşmir’de gerginlik tırmandı: Pakistan, Hindistan’a ait 2 savaş uçağını düşürdü

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlik, karşılıklı hava saldırılarıyla tırmandı. Pakistan, Hint Keşmir’indeki bazı hedefleri vurduğunu, iki Hindistan savaş uçağını düşürdüğünü ve bir pilotun gözaltına alındığını açıkladı.

Pakistan, hangi hedeflerini vurduğu konusunda bilgi vermedi. Hindistan, Pakistan’ın iddiasına ilişkin açıklama yapmadı ama bir Pakistan uçağının düşürüldüğünü duyurdu ve bölgedeki havaalanını bir süreliğine uçuşlara kapattı.

Hindistan-Pakistan arasındaki son gerginliğin nedenleri

Pakistan’ın hava saldırısı, Hindistan’ın bir gün öncesinde Pakistan topraklarına düzenlediği saldırıya misilleme niteliği taşıyor. Hindistan bu saldırıda, 45 askerinin öldüğü intihar saldırısından sorumlu tuttuğu Ceyşi Muhammed örgütünün Pakistan’daki kamplarını hedef almıştı.

Hem Hindistan hem Pakistan, Keşmir’in kendilerine ait olduğunu iddia ediyor. İki ülke 1947’de beri bu sebeple üç kez savaştı. Dünya iki ülke arasındaki her gerginliği endişeyle izliyor çünkü hem Hindistan hem de Pakistan nükleer silahlara sahip.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.