Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Glastonbury Festivali’nden umut verici karar: Artık alanda plastik şişede su satılmayacak

Bu yıl 26-30 Haziran tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleştirilecek, dünyanın en büyük açık hava festivali olan Glastonbury Festivali, atıklarını azaltmak amacıyla plastik şişede su satışını yasakladıklarını açıkladı. Ziyaretçiler, yanlarında getirdikleri yeniden kullanılabilir şişelerini, festival alanına yerleştirilecek su çeşmelerinde ücretsiz doldurabilecek.

Guardian’da yer alan habere göre, festivalin organizatörlerinden Emily Eavis, bu karar hakkında, “Açıkçası hepimiz plastikle mücadele ediyoruz. Evet, bu gecikmiş bir karar. Bu yönde daha doğru ve yerinde adımlar atmamız gerekiyor” dedi. Önceki yıllarda festivalden sonra açığa çıkan plastik yığınını oldukça rahatsız edici bulduğunu söyleyen Eavis, bu kararla insanları yeniden kullanılabilir şişe edinmeye teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Glastonbury Festivali, müziğiyle olduğu kadar, sebep olduğu çöp yığınlarıyla da adından sıkça söz ettiriyordu. 2017 yılında festival ziyaretçileri arkalarında 1,3 milyon plastik şişe bırakmıştı.

Uluslararası Dünya Dostları Derneği (Friends of The Earth International-FOEI) sözcüsü, bu kararın önemli bir adım olduğunu ama festivallerin sebep olduğu atık sorunuyla mücadele etmek için daha yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi. Sözcü ayrıca, Glastonbury Festivali’nin plastikten tamamen arındırılması için ısrarcı olacaklarını dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.