Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reha Erdem, “A Ay” filmiyle İspanya’da

İspanya’nın Madrid kentinde bulunan Thyssen-Bornemisza Müzesi, Balthus olarak bilinen ressam Balthasar Klossowski de Rola sergisi kapsamında bir film seçkisini gösterime sokmaya hazırlanıyor. Reha Erdem’in “A Ay“ının da yer aldığı seçki, Balthus’tan ve hayatından bahseden filmlerden oluşturuldu.

Kült İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin Roma filminin de gösterileceği seçkide, Türkiye sinemasını da Reha Erdem temsil edecek. Erdem’in ilk uzun metraj filmi olan “A Ay”ın düşsel ve sıkıntılı atmosferi Balthus’un tablolarından ilhamla ortaya konmuş. Filmin bazı sahnelerinde karakterler doğrudan Balthus tablolarındaki figürleri taklit ediyor.

Fransa’da düzenlenen Nantes Film Festivali’nden de ödülle dönen “A Ay”, 3o Mart 2019 Cumartesi günü, Tyhssen-Bornemisza Müzesi’inde izleyicinin beğenisine sunulacak.


Reha Erdem, 2010 yılında da “Kosmos” filmiyle İspanya izleyicisiyle buluşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.