Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en pahalı otomobili Bugatti La Voiture Noire, 19 milyon dolara satıldı

Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Bugatti La Voiture Noire, 19 milyon dolarlık satış fiyatıyla rekor kırdı. 

Başlangıç modeli olan Chiron bile 3 milyon dolardan satışa sunulan
lüks otomobil markası Bugatti, ürettiği son otomobille birlikte lüks kavramına yeni bir anlayış getirdi. Bugatti ailesinin en yeni üyesi, “siyah araba” anlamına gelen La Voiture Noire, klasik modelleri bir kenara koyarsak dünyanın en pahalı otomobili olma unvanını elinde bulunduruyor. Adını simsiyah karbofiber gövdesinden alan yeni Bugatti La Voiture Noire, vergilerle birlikte yaklaşık 19 milyon dolar ediyor.

Sadece bir adet üretildi

Bugatti’den yapılan açıklamaya göre sadece bir adet üretilen La Voiture Noire, satıldı bile. Alıcının kimliği resmi olarak açıklanmadı. Şirkete yakın kaynaklara göre gizemli alıcı, Bugatti’ye olan özel yakınlığıyla bilinen, Ferdinand Porsche’nin torunu ve Volkswagen Grubu’nun eski başkanı Dr. Ferdinand Piech olabilir.

La Voiture Noire, tasarımı ve performansıyla dünyanın en özel otomobillerden biri. Otomobil, 1930’da üretilen 57 SC Atlantic modelinden ilhamla tasarlandı. Bu modelin günümüzdeki değeri ise 50 milyon dolar ve geriye sadece üç tane kaldı. 

Bugatti’nin bir limuzin konforuna ve spor araba gücüne sahip bir otomobil olarak tanıttığı La Voiture Noire,1500 beygir gücüne sahipken, Chiron’la aynı W16 motoru taşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.