Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarsus’ta 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen imam tutuklanmadı

Mersin’in Tarsus ilçesinde 12 yaşındaki E.S.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve tutuksuz yargılanan Kuran kursu hocası ve imam Mehmet Doğan’ın tutuklanması talebi reddedildi. Duruşma, 25 Nisan’a ertelendi.

E.S.’nin, 2015’in yaz aylarında Kuran kursuna gittiği caminin imamı ve müezzini Mehmet Doğan’ın cinsel istismarına uğradığı öne sürülüyor. Çığlık atan ancak sesini kimseye duyuramayan E.S., olayın şokuyla kendini kaybetti. Kendine geldiğinde otoban kenarında yatıyordu. E.S., Doğan tarafından tehdit edildiği için olayı kimseye anlatmadı. E.S., yatılı okulda okurken uyku ve uyum problemleri yaşamaya başladı. Rehber öğretmeninin fark etmesi sonucu olayla ilgili soruşturma başlatıldı. E.S. olayın yaşanmasından sonra üç kez intihar girişiminde bulundu.

Savcılığın hazırladığı iddianamede Doğan’ın cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından toplamda 61,5 yıla kadar hapsi istendi. E.S.’nin anlatımının adli muayene raporuyla uyumlu olduğu belirtilen iddianame Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve yargılama başladı. 22 Şubat 2018’de tutuklanan Doğan, 2 Ekim 2018’deki ikinci duruşmada savcının aksi yöndeki mütalaasına karşın delillerin toplandığı gerekçesiyle tahliye edildi. Bundan sonra yapılan duruşmalarda da tutuklanmasına yönelik talepler reddedildi.

Mahkeme heyeti ve avukatlar değişti

Davanın bugünkü duruşmasına Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Sanık Mehmet Doğan’ın duruşmaya katılmadığı, AKP’nin eski Adana-Çukurova İlçe Başkanı olan avukatı Ramazan Çırak’ın da Doğan’ın avukatlığını bıraktığı öğrenildi. Mahkemenin asıl heyetinin de çıkmadığı duruşmayı başka bir heyetin yürüttüğü aktarıldı.

Reddihâkim talebi reddedildi

E.S.’nin avukatı Semra Kabasakal, davanın önceki duruşmalarında mahkeme başkanının “Sanığın beraat etmesi de suçsuz olduğu anlamına gelmez. Üst mahkemeye gidersiniz” dediğini söylemiş, bu nedenle hâkimi reddedeceklerini söylemişti. Duruşmada bu talebin de reddedildiği öğrenildi. E.S.’nin avukatlarının Doğan’ın tutuklanması yönündeki talepleri de sanığın tutuklu kaldığı sürenin yeterli görüldüğü gerekçesiyle reddedildi. 25 Nisan’a ertelenen duruşmada hükmün açıklanması bekleniyor.

“Aramızda bir sapık dolaşıyor”

E.S., önceki duruşmalarda durumuyla ilgili şu sözleri sarf etmişti:

“Halen ağır psikolojik sorunlar yaşıyorum. Geceleri anne ve babam başımda bekliyor. Yaşıtlarım şu anda okulunda sınava girerken ben adliye salonlarında adalet arıyorum. Eğer adaletin tecelli etmesi için benim ölmem gerekiyorsa, bana biri açıkça söylesin. Adaletin tecelli etmesi için canımı bile vermeye hazırım. Annem ve babam hayatımdan korkar oldu. Arkadaşlarım endişeleniyor. Bir aydır telefonlara cevap veremiyorum. Korkudan evden çıkamıyorum. Aramızda bir sapık dolaşıyor. Ailemden birisi ya da diğer çocuklar için sapık her zaman sapıktır. Hapsedilmesi lazım. Hiçbir çocuk, hiçbir canlı bunu hak etmiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.