Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arnavutluk’taki havalimanında silahlı soygun: Hırsızlar 2.5 milyon euro çaldı

Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Mother Teresa Havalimanı’nda, Avusturya Havayolları’na ait uçaktan 2.5 milyon Euro çalındı. Olayla ilgili 4 kişiyi tutuklanırken, elliye yakın kişi sorgulandı. Soruşturma devam ediyor.

Tiran polisinin yaptığı açıklamaya göre, askeri kamuflaj giymiş olan silahlı hırsızlar, itfaiyecilerin kullandığı girişi kullanarak piste girdi ve soygunu gerçekleştirdi. Çıkan çatışmada hırsızlardan biri hayatını kaybetti. 

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, çalınan para 2.5 milyon eurodan çok daha fazla. Paranın Viyana’ya transfer edilmek üzere çalındığı anlaşıldıktan sonra, Arnavutluk güvenlik önlemi olarak Tiran’dan Viyana’ya yapılan tüm para transferlerini geçici olarak durdurdu. Tiran Havayolları sözcüsü, soygun sırasında kabin ekibi ve yolcuların zarar görmediğini açıkladı.

Aynı havalimanında son üç yıl içinde iki kez daha benzer hırsızlık olayları yaşanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.