Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule Çet hayatını kaybettiği yerde karanfillerle anıldı

Şule Çet İçin Adalet Ekibi’nin çağrısıyla dün Ankara’da gerçekleştirilen anma etkinliğine avukatlar ve kadınlar da katıldı. Çet’in hayatını kaybettiği Yelken Plaza’nın önünde toplanan kadınlar yaptıkları basın açıklamasının ardından Plaza’nın önüne kırmızı karanfiller bıraktı. 

Çet, 28 Mayıs 2018’de Yelken Plaza’nın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti.

İlk duruşması 6 Şubat’ta görülen davanın ikinci duruşması 15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Çok sayıda kadın, ellerinde kırmızı karanfillerle Şule Çet için bir araya geldi.

Öte yandan, 15 Mayıs’taki duruşma öncesinde Dünya Kadın Yürüyüşü Feminist Atölyeler Grubu tarafından Ankara’da Çet’in avukatı Umur Yıldırım’ın katılımıyla bir atölye düzenledi. Atölye kapsamında dava öncesinde süreçle ilgili bilgilendirmede bulunan Yıldırım, olayın Çet’in ölümünün ardından yürütülen soruşturma kapsamında sanıkların üç kez gözaltına alınıp serbest bırakıldıklarını, fakat sosyal medyadaki tepkiler ve Yelken Plaza önünde yapılan basın açıklamasının ardından tutuklamanın gerçekleştiğini hatırlattı ve kadınların davaya sahip çıkmasının önemine dikkat çekti.

Avukat Yıldırım dava süreciyle ilgili olarak, uzatılan delil toplama sürecinin çeşitli hukuksuzluklar içerdiğini aktardı. Yıldırım, herhangi bir cinsel saldırı davasında en önemli kanıtlardan biri sayılması gereken iç çamaşırlarının Adli Tıpta kaybolmasının, bu hukuksuzluklardan yalnızca biri olduğunu söyledi. Yıldırım’a göre, davada görev alan ilk savcının tutumu da bu hukuksuzluğu derinleştirme yönünde oldu. Söz konusu savcının, Siirt’te kocası tarafından uçurumdan atılarak öldürülen Esin Güneş’in davasında da görev aldığını hatırlatan Yıldırım, savcının, Güneş davasında olduğu gibi Çet davasında da takipsizlik kararı verdiğine dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.