Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Memur-Sen yeni zam teklifini kabul etmedi: “Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor”

Hükümet ile Memur-Sen arasındaki 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri devam ediyor. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hükümetin yeni zam teklifini sunmak için dün gece Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bir araya geldi.

Bakan Selçuk, görüşmede yeni teklifte bulundu. Yeni teklif, 2020’de yüzde 4+4, 2021’de yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkı oldu. 

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memurlara yaptığı zam teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Yalçın, “Yeni teklif, tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Teklif yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle müzakereye uygun görülmemektedir. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hâlâ ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz” dedi.

“Masadan müzakereyle çıkmayan çözümün, sahadan eylemle çıkması için gereken örgütlü güce sahipiz” 

Türkiye bütçesinin kamu görevlilerinin maaş, ücret ve alım gücünü yükseltecek ekonomik güce sahip olduğunu belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, yasaklardan, sınırlamalardan kurtaracak siyasi özgüvene, demokratik ve sendikal haklar noktasındaki mahrumiyete son verecek demokratik bilince fazlasıyla sahiptir. Bütün çabalarımıza rağmen Kamu İşveren Heyeti ve Hükümet, kamu görevlilerini memnun etmek yerine mağdur etmeyi tercih etmek anlamına gelen tekliflerde ısrarcı olur ve değişikliğe gitmezlerse, masadan müzakereyle çıkmayan çözümün, sahadan eylemle çıkması için gereken örgütlü güce sahip olduğumuzu ispatlayacak her türlü yasal sivil itaatsizlik ve sivil inisiyatif seçeneğini kullanmaktan kaçınmayacağımız bilinmelidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.