Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope’a konuşan İstanbullular: “Depreme hazırlığımız yok, toplanma alanları nerede bilmiyoruz”

İstanbul’da meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından afet toplanma alanları ve deprem öncesi hazırlıklar tekrar gündeme geldi. Kağıthane’deki Çeliktepe Mahallesi’nde vatandaşa tartışmalar ile ilgili görüşlerini sorduk. Mikrofon uzattığımız kişiler, toplanma alanları konusundaki belirsizlikten şikayetlerini dile getirdi: “Bakan diyor ki, stadyumlar toplanma alanı. İstanbul’da kaç tane stadyum var? 16 milyon insanı stadyumlara nasıl sığdıracaksınız?”

Toplanma alanları ile ilgili tartışmalarda birçok farklı görüş dile getirildi. Depremin ardından İstanbul’da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göre İstanbul’da onbinlerce toplanma alanı var:

“Bazı açıklamalar yapılıyor, toplanma alanları gibi. AFAD’ın onbinlerce ilan edilmiş toplanma alanları vardır. Bunlar kendi sitesinden de AFAD’ın yayınlanmaktadır. Bunun sürekli güncellenmesi sözkonusudur.’’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’da 77 toplanma alanı kaldığını belirterek, Erdoğan’ın açıklamasını şu sözlerle değerlendirdi:

“Keşke ben de ‘Onbinlerce toplanma alanımız var’ diyebilseydim. Böyle bir şey yok ne yazık ki. Bu şehirdeki toplanma alanları ne yazık ki azalmıştır. 470’ten 77 toplanma alanı kalmıştır. 2859 adet AFAD’ın tespit ettiği alandan bahsediliyor. Ne yazık ki bu alanların çoğu tanıma uymuyor. Biz kafamızı kuma gömecek durumda değiliz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.