Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Ümit ve Pelin Batu, Berlin’de “Merhaba Güzel Vatanım”ı anlattı

Senaryosunu Ahmet Ümit’in yazdığı, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in üstlendiği “Merhaba Güzel Vatanım” filmi için İstanbul’dan sonra Almanya’nın başkenti Berlin’de de bir gala gecesi düzenlendi. Geceye Ahmet Ümit’le birlikte filmin oyuncuları Yetkin Dikinciler, Pelin Batu, Serkan Altıntaş, İskender Bağcılar, Ayhan Bozkurt ve Umut Beşkırma katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu da galanın misafirleri arasındaydı. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği Ekrem İmamoğlu’na, filme yaptığı katkılardan dolayı teşekkür edildi.

Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit’in hayat hikayelerinden uyarlanan “Merhaba Güzel Vatanım” filminde Hikmet ve Ümit’in mücadeleleri ve Moskova’ya gidişleri arasında paralellik kuruluyor. Ahmet Ümit ve filmde Nazım Hikmet’in eşi Münevver’i canlandıran Pelin Batu, “Merhaba Güzel Vatanım”ı Berlin’de Medyascope’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.