Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Aksaray’da

AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in başkanlığındaki Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu, Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli öğrencilerin yuhalandığı iddiaları ile ilgili görüşmeler yapmak üzere bugün (12 Kasım) Aksaray’da.

Komisyonun, geçen hafta Kartepe’de düzenlenen Kocaeli İstişare Toplantısı’nda konuşan Çelik, Aksaray’da otizmli öğrencilerin “yuhalandığı” iddiasına değinerek, “Önümüzdeki hafta Aksaray’a giderek, orada incelemelerde bulunmayı düşünüyoruz” demişti.

Komisyon Başkanı Çelik, Aksaray’daki “yuhalama” iddialarına ilişkin, otizm konusunda en önemli adımın bireylerin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi olduğunu belirtmişti.

Çelik’in başkanlığında Aksaray’a gelen komisyon üyeleri, Aksaray Valiliği ve belediye başkanlığını ziyaretin ardından Mehmetçik İlkokulu’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.