Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsane oyuncuların buluştuğu, Martin Scorsese imzalı “The Irishman” bugün Netflix’te yayınlanıyor

Öngösterimlerinden bu yana eleştirmenlerin favorileri arasında giren The Irishman, bugünden itibaren Netflix‘te izlenebilecek. Film, usta yönetmen Martin Scorsese‘nin uzun zamandır çektiği en etkileyici film olarak anılıyor. Filmin başrollerini ise efsaneleşen oyuncular Robert De NiroAl Pacino ve Joe Pesci paylaşıyor.

Üç buçuk saatlik gangster filmi

OSCAR, BAFTA ve Altın Küre ödüllerinin sahibi ABD’li usta yönetmen Martin Scorcese‘nin son filmi “The Irishman”, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına ve arka planda ABD’de kol gezen organize suç tarihine odaklanıyor. II. Dünya Savaşı’nda görev alan eski bir asker olan Frank Sheeran, New York’un beş büyük mafya ailesinden biri olan Russell Bufalino için pek çok cinayet işliyor, dolandırıcılık yapıyor. Film hem ‘İrlandalı’ (The Irishman) lakaplı Frank Sheeran’ın hayatından kesitler sunuyor, hem de Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa’nın ortadan kayboluşuna değiniyor.

Al Pacino ile Martin Scorsese’in ilk birlikteliği

Robert De Niro, filmde “Frank Sheeran” rolünü canlandırıyor. The Irishman, De Niro’nun bugüne kadar yer aldığı 10’uncu Scorsese filmi. “Jimmy Hoffa”yı canlandıran 79 yaşındaki oyuncu Al Pacino ise ilk kez bir Scorsese filminde yer alıyor.
Filmdeki bir diğer isim de Joe Pesci. “Russell Bufalino” rolünü canlandıran oyuncu, en son 2010 yılında bir filmde rol almıştı.

The Irishman, “I Heard You Paint Houses: Frank ‘The Irishman’ Sheeran and the Closing Case of Jimmy Hoffa” adında bir kitaptan ilham alıyor. Kitabın yazarı olan eski savcı Charles Brandt, kitabı Frank Sheeran ile beş yıl boyunca yaptığı röportajlardan derleyerek hazırlanmış.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.