Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya uluslararası spor organizasyonlarından dört yıl men edildi – Spor hukukçusu Behiç Fidanoğlu: “Rusya, kararı bir karalama kampanyası olarak görüyor”

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’nda Rus sporcuların devlet destekli doping yaptığına dair yaptığı incelemede karara vardı. Karara göre Rusya milli marşı ve bayrağı dört yıl boyunca olimpiyatlar ve spor müsabakalarında olmayacak. Rus sporcular, doping yapmadıklarını kanıtladıkları takdirde organizasyonlara bağımsız olarak katılabilecek.

Medyascope‘a konuşan spor hukukçusu Behiç Fidanoğlu “WADA gücünü, UNESCO tarafından hazırlanmış olan bir sözleşmeden alıyor. Bu nedenle Rusya aleyhine verilen kararın itiraz sürecinde de bu güvenceyle hareket ediyor” dedi. Fidanoğlu ayrıca, “Rusya kararı, bir karalama kampanyası olarak görüyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler