Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB önündeki “Yaşam Nöbeti” 33. gününde: “Atların çalıştırılmayacağına dair belediyeden net bir açıklama bekliyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde 16 Ocak Perşembe günü, İstanbul’un Adalar ilçesindeki faytonculuğun kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi. İBB Meclisi’nin aldığı karara göre, Adalar’da ulaşım elektrikli araçlarla sağlanacak ve faytonları plaka başına 300 bin TL bedelle İBB satın alacak.

Hayvan özgürlüğü aktivistleri, İBB’nin bu kararı ve 33 gün önce başlattıkları Burak Özgüner Yaşam Nöbeti ile ilgili olarak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasının tamamı: 

“19 Aralık 2019 tarihinde İBB önünde başlattığımız Burak Özgüner Yaşam Nöbeti ile beraber gelişen süreçte 20 Aralık tarihinde İstanbul Valiliği tarafından uygulanmaya başlanan üç aylık fayton yasağıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi içinden yetkililer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan ile görüşmeler gerçekleştirildi. 

Eylemimize başladığımız ilk günden beri tutumumuz Adalar’da atlı faytonların sembolik, turistik ya da nostaljik olmaksızın hiçbir şekilde çalıştırılmayacak ve hiçbir hayvan kullanımı alanına tahsis edilmeyecek şekilde atlı faytonların kaldırılması ve faytondan kurtarılan atların tekrardan bir hayvan kullanımı alanına tahsis edilmeksizin kendileri için oluşturulacak rehabilitasyon alanlarına hayatlarının sonuna kadar güvende yaşamaları amacıyla gönderilmesi olmuştur.

16 Ocak 2020 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla faytoncularla anlaşılmış olduğu ve atlı faytonların ulaşım aracı olarak tamamen kaldırılacağı belirtilmiştir. Biz hayvan özgürlüğü aktivistleri olarak atlı fayton uygulamasının sadece ulaşım aracı olarak değil, hiçbir şekilde ve amaçla hayvanların çalıştırılmayacağına dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından net ve kapsamlı bir açıklama bekliyoruz. Ayrıca daha önce de yetkililere belirttiğimiz üzere sürecin şeffaflaştırılmasının ve sivil toplum kuruluşları tarafından resmi bir şekilde takip edilmesinin bir zorunluluk olduğunu, bunu takip etme hususunda resmi olarak ilgili mercilerle iletişim halinde kalarak süreci gözetleme talebimizi hatırlatıyor; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle tekrar bir görüşme talep ediyoruz.

Taleplerimize karşılık verildiği takdirde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binası önünde 33 gündür devam eden Yaşam Nöbeti eylemi son bulacaktır aksi takdirde direnişimiz devam edecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.