Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP milletvekilleri Orhan Kemal’in oturduğu evin çocuk kütüphanesi olması için girişimde bulunma sözü verdi – Işık Öğütçü: “Bu ev, babamın eserlerine esin kaynağı”

Yazar Orhan Kemal’in İstanbul’un Fatih ilçesinde 12 yıl kiracı olarak oturduğu evin müze olması için, oğlu Işık Öğütçü çağrıda bulunmuştu. Bugün CHP İstanbul Milletvekilleri Gökhan Zeybek ve Turan Aydoğan, Öğütçü’yle birlikte basın açıklaması yaptı. CHP’li milletvekilleri, Orhan Kemal’in Cibali semtindeki evinin çocuk kütüphanesi olması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. 

Işık Öğütçü, 1959 yılında burada doğdu ve dokuz yaşına kadar burada yaşadı. Bu evin her bir köşesinde anısının olduğunu söyleyen Öğütçü, burasının bir çocuk kütüphanesi olmasını istiyor. Öğütçü, Medyascope’a verdiği röportajda şunları söyledi:

“Çocukluğum burada geçti, buranın kışını yazını hep yaşadım. Buranın çok güzel anıları var. Toplumsal hafıza nereden gelip nereye gittiğiniz açısından çok önemli. O açıdan bu evin, etrafındaki dokunun hep korunması lazım. İstanbul’un en eski semtlerinden birisi; burası Bizans’ın yerleşim alanları, yıllarca burada işçilerin geçişine babam tanıklık etti ve onların hikâyelerini yazdı. Kahvede, lokantada oturdu ve onlarla sohbet etti. Burası hem onun eserlerine esin kaynağı hem de kendisinin burada yaşadığı bir ortamı ifade etti.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.