Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (15): “Toplumun en temel ihtiyaçları yüksek oranda vergilendiriliyor”

ParaPolitik” programının 15. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Yalçın Karatepe, borsada yaşanan ani yükselişleri ve artan doğalgaz fiyatlarını yorumladı. 

Türkiye’nin doğalgazı çok pahalıya aldığını belirten Karatepe, bunun maliyetinin de vatandaşa yansıdığını söyledi. Ayrıca doğalgaz fiyatlarındaki vergilendirmeye de değinen Karatepe, “Toplumun en temel ihtiyaçları yüksek oranda vergilendiriliyor” dedi.

Borsa İstanbul’daki hisse senetlerinin ani yükselişinin ise hükümetin zorlamasıyla borsaya yeni giren kaynaklar vasıtasıyla yaşandığını belirten Karatepe bu durumun geçici olduğunu söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.