Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile söyleşi: “Yargıya talimat veren iki farklı güç olabilir”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Medyascope Ankara stüdyosunda Özge Çakır’ın konuğu oldu.

İYİ Parti’deki istifa krizinden FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin tartışmalara ve Gezi Davası’nda çıkan karara kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulunan Çıray, geçen hafta yapılan karşılıklı açıklamalarla yeniden ivme kazanan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki “FETÖ’nün siyasi ayağı”na ilişkin tartışmaların faydasız olduğunu söyledi.

Gezi Davası’nda hakkında beraat kararı çıkan Osman Kavala’nın bu kez 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ilişkilendirilmesini ve hakkında hapis cezası istenmesini ise Türkiye’de bağımsız yargıya olan inancın giderek azalmasının bir göstergesi olarak yorumlayan Çıray, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanına da seslenmek istiyorum. Türkiye’de yargıya talimat veren iki farklı güç olabilir. Bir gün ak dediğine ertesi gün kara diyen bir yargının tek açıklaması budur” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.