Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan ölümünün altıncı yılında kabri başında anıldı: “Benim oğlum terörist değil”

Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünün üzerinden altı yıl geçti geçti. Bugün kabri başında anılan Berkin Elvan’ın anmasına ailesi, aile dostları ve avukatlarının yanı sıra, HDP milletvekilleri Ahmet Şık ve Hüda Kaya ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Polis Feriköy Mezarlığı’nın girişinde önlem alırken, katılım yüksekti.

Kamera: Nurcan Kılınç

Can Atalay: “14 yaşında bir fidanı uğurlayışımızın altıncı yılı”

Anma konuşması Elvan ailesinin avukatı Can Atalay’ın konuşmasıyla başladı. Atalay, adalet mücadelelerinin sürdüğünü söyledi ve “14 yaşında bir fidanı uğurlayışımızın altıcı yılındayız. Eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesinde anısı bize ışık olan arkadaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşu istiyorum” dedi.

Baba Sami Elvan: “Benim oğlum terörist değil” 

Atalay’ın ardından söz alan Sami Elvan, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını ve Berkin’in sadece kendi çocukları olmadığını belirtti. “Bizim gibi binlerce aile var” diyen Elvan, “Benim çocuğum terörist değil, inanın ki değil. Asıl teröristlerin kim olduğu çok net. Ben hiçbir şey beklemiyorum, benim çocuğum geri gelmeyecek” dedi.

Gülsüm Elvan: “Bugün ağlamayacağım, isyan edeceğim”

Anne Gülsüm Elvan, 14 yaşında kaybettiği oğlunun ilk başta mezarını temizledi ve karanfil bıraktı. Berkin’i uğurladıkları gün gibi hep birlikte orada olduklarını belirten Elvan, “Bugün ağlamayacağım, isyan edeceğim. Bugün bizim feryadımızdır. Biz adalete açız. Biz elimizden aldıkları evlatlarımıza açız” diye konuştu. Gülsüm Elvan, 18 Mart 2020 tarihinde görülecek olan duruşmayı hatırlatarak konuşmasını bitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.