Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işın Eliçin’le Dünyanın Gidişi (52): Covid-19’la küresel savaş

Savaş gibi kitlesel yaralanma ve kayıp durumlarında, herkesi tedavi etmek mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden doktorların, sağlık çalışanlarının ellerindeki kaynakları kurtarılabilecek durumda olanlar için kullanmaları önemlidir. “Bu kulağa acımasızca gelebilir ama, bu işi yapabilmenin yolu budur.” Yeni tip koronavirüsün en çok görüldüğü İtalya’da sağlık çalışanları son bir hafta içinde artış gösteren ağır ve kritik vakalar karşısında, “savaş koşulları”na geçmek zorunda kaldıklarını anlatıyor. Bu yayında bilimin ışığında küresel ve kollektif mücadele gerektiren Covid-19’a karşı alınan ve alınmayan önlemleri, paniğe yol açmak pahasına neden şeffaf bilgilendirmeye ihtiyaç duyulduğunu ve neden inkâr ve ihmalin panikten daha tehlikeli olduğunu örnekleriyle anlattım. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.