Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Dirlik KKTC’de koronavirüse karşı alınan önlemleri anlattı: “OHAL ve sokağa çıkma yasağı getirilmedi, halka evde kalma çağrısı yapıldı”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti liderleriyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 26 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ertelenmesi yönünde görüş birliğine vardıklarını açıkladı. 

Başbakan Tatar, Kıbrıs halkından zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını istedi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne kapılarını kapatan KKTC’de de tıpkı Türkiye’de olduğu gibi okullar tatil edildi, eğlence merkezleri kapatıldı. Kamu kurumları da sınırlı saatlerde sınırlı sayıda hizmet veriyor. Adada giriş-çıkışlar için de önlemler alındı. Türkiye ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa’dan gelenlere kapılar kapatıldı. Karantina hastanesi olarak ise Gazimağusa Devlet Hastanesi kullanılıyor. 

Adada şu ana kadar koronavirüse yakalanmış kişi sayısı yedi olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Ali Pilli, son 24 saatte yapılan üç testten birinin daha pozitif çıktığını açıkladı. Bakan Pilli, son koronavirüs vakasının gözlem altında tutulan bir Alman vatandaşı olduğunu söyledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sinan Dirlik ile KKTC’de hükümetin aldığı önlemleri ve insanların bu önlemler kapsamında ne yaptığını konuştuk. Dirlik, “Hükümet olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı getirilmesini gerekli görmedi. Onun yerine halka evde kalma çağrısı yapıldı ve toplum da bu çağrıya uyuyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.