Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKM inşaatında bir işçi karantinaya alındı, işçiler iş bırakma eylemine başladı

İstanbul Taksim Meydanı’ndaki eski Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasının bulunduğu yerde yeniden yapılan bina için yürütülen inşaat çalışmasında, işçiler iş bıraktı.

İşçiler eyleme, şantiyede bulunan bir elektrik firması çalışanının karantina altına alınması üzerine başladı. Aralarında DİSK/Dev Yapı-İş üyelerinin de bulunduğu işçiler, şantiyede koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.

Medyascope’a konuşan bir işçi, “Alt taşeron firmada çalışan bir işçi karantinaya alındı. Testin sonucu bekleniyor. Eğer burada bir kişi koronavirüs kapmışsa, hepimizde var demektir. Yatakhane, duşlar ve yemekhane hijyen açısından çok kötü durumda. Koğuşlarda altı-sekiz kişi kalıyoruz” dedi.

Acil önlemlerin alınmasını isteyen işçi, “Şantiye giriş çıkışları kontrol altına alınmalı, yemekhanede aynı anda yemek yiyenlerin sayısı düzenlenmeli ve yemekhane girişlerinde ateş ölçer bulundurulmalı” diye konuştu.

Şantiyede çalışan işçilerin bir kısmı yatakhanede kalırken bir kısmı evine gidip geliyor. Evinde kalanlara ücretli mazeret izni verilmesi gerektiğini söyleyen işçi, “Salgına karşı sağlıklı koşullar oluşturulmadığı takdirde işyeri kapatılsın ve tüm çalışanlara ücretli mazeret izini verilsin” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.