Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri olası kapatma kararına tepkili: “28 Şubat’ın mağdurları bugün bize zulmediyor”

Geçici olarak faaliyet izni durdurulan vakıf üniversitelerini kapatma yetkisi maddesini içeren teklif, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla komisyonda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu’ndan da geçti. Değişiklikle birlikte Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) devredilen kapatma yetkisi, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasının önünü açtı.

Okulun öğrenci ve mezunlarından oluşan “Şehir Hepimizin” adlı öğrenci topluluğu talep ve tepkilerini Medyascope’a anlattı:

“Öğrenimimizi nasıl devam ettireceğimiz hakkında net bir açıklama yok. Bizim için Şehir Üniversitesi tabeladan ibaret olan, binalardan ibaret olan ve sadece ders alınan bir mekan değil.’’

Şehir Hepimizin topluluğu üyeleri, eğitim ve öğretimlerinin nasıl devam edeceğine dair açıklama olmadığı için yaşanan sürecin öğrenim hayatlarını yıprattığını söylüyor:

“Dün o mecliste olan kişilere baktığımızda, aslında kendileri de 28 Şubat mağduruydular. Kendileri büyük acılar yaşamışlardı. Dün kendine yapılan zulme karşı dik durmaya çalışanlar, aynı zulmün benzerini bize uyguluyorlar.’’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler