Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ ile söyleşi: “Hemşireler salgın sürecinde kendisini, ailesini ve sevdiklerini unuttu”

Türkiye’de koronavirüs salgınının başlamasıyla berber hastanelerde farklı poliklinik birimlerinde çalışmakta olan çoğu hemşire, hızlandırılmış eğitimler alarak koronavirüs servislerine aktarıldı.

Hemşireler koronavirüsle mücadele sürecinde etkin bir biçimde en ön saflarda yer alıyor, hastalarla en yakın temasta bulunan sağlık meslek grubu olarak hastanın anlık değişen ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Hemşireler Birliği, hemşirelerin başarılarının görünür kılınması amacı ile 2018 yılında başlattığı “Nursing Now” (Hemşirelik Şimdi) kampanyası çerçevesinde, 2020 yılını “Dünya Hemşireler ve Ebeler Yılı” olarak ilan etmişti.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi,  Türkiye temsilciliğini üstlendiği Nursing Now kampanyası kapsamında,  salgın koşulları dikkate alınarak çevrimiçi olarak “Dünya Hemşireler Günü Programı” gerçekleştirdi.

Programdan çıkan görüşleri ve salgın sürecinde hemşirelerin durumunu Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ ile konuştuk.

Hemşirelerin salgın sürecinde kendisini, ailesini unuttuğunu söyleyen Karadağ, “Hastalara iyi baktığınız zaman iyileşebiliyorlar. Hemşireliğin en temel rolü hasta bakımıdır.  Hiçbir sağlık çalışanı 24 saat hastanın yanında değil. Hekim hastaya bilgisayar aracılığıyla uzaktan ilaç verebilir fakat bakım uzaktan olmaz. Hemşireler hastaların bakımını yaptılar, yapmaya devam ediyorlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.