Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Uşak: “10’u yoğun bakımda 200’e yakın vaka var, 10 Mart’tan bugüne 40 kişi hayatını kaybetti”

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart’tan bu yana, salgın tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı günlük verilerden yola çıkılarak normalleşme planları açıklanırken, virüs hâlâ her ilde etkisini gösteriyor. Uşak Tabip Odası Başkanı Adnan Memiş, kentteki son durumu Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

“10 Mart’tan bu yana 800 vaka tespit edildi, 40’a yakın vefat var” 

Uşak’ın nüfusunun az olmasına rağmen vaka sayısının fazla olduğuna değinen Memiş, “Uşak’ın nüfusu 350 bin civarında. Özellikle fabrikalarda çalışan işçi sayısı fazla. Fabrikalarda da virüs yayılımı oldu. Bir fabrikamızdaki 70 işçide koronavirüs tespit edildi” dedi. Virüse yakalanan işçilerin iyileştiğini belirten Memiş, “Uşak’ta 10 Mart’tan bu yana 800 vaka tespit edildi. 40’a yakın vefatımız var” bilgisini paylaştı.

“Koronavirüs takipli 200 civarında hasta var, 10’u yoğun bakımda yatıyor”  

Uşak halkının maske tedbirine uyduğunu fakat fiziksel mesafe kurallarına uyulmadığını söyleyen Memiş, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi fiziksel mesafe tedbirine uyulmuyor. Hastalığın yayılmaması için önemli olan tedbirlerin başında fiziksel mesafe geliyor” dedi. Memiş, şu anda Uşak’ta koronavirüs tespit edilen ve tedavi gören 200 civarında hasta bulunduğunu, 10 hastanın da yoğun bakımda tedavi edildiğini belirtti. Uşak’ın vaka ortalamasının Türkiye’nin üstünde olduğunu belirten Memiş, kentte salgının kontrol altına alındığını söyledi.  

Sağlık personelinin durumunu da anlatan Memiş, “Uşak’ta şu ana kadar 17 sağlık personeli virüse yakalandı. Hepsi tedavi oldu, pek çoğu işinin başına geri döndü” diye konuştu. Memiş’in aktardığına göre, Uşak’ta virüse yakalanan sağlık görevlilerinden vefat eden olmadı. 

“20 berberin test sonucu pozitif çıktı”

Berber ve kuaförlerin açıldığı tarihte yapılan testlerde 20 berberin test sonucunun pozitif çıktığını belirten Memiş, “Çoğu hasta hastalığın belirtilerini göstermiyor. Ancak test yaparak anlayabiliyoruz” dedi. Uşak’ın işçi havzası olmasına değinen Memiş, “Aktif olarak çalışan insan sayısı burada fazla. Belirti göstermedikleri için hastalık yayılabiliyor” diye konuştu.

“İl koordinasyonuna Tabip Odası, Dişhekimleri Odası ve Eczacılar Odası alınmadı”

Sağlık alanındaki örgütlerin il koordinasyonuna alınmadıklarını belirten Memiş, “İldeki koordinasyonda tarım ve milli eğitim il müdürlükleri var fakat biz yokuz. Verileri, sendikaları ve odaları arayarak kendimiz topluyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler