Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk sağının Ayasofya sezonu açıldı – Sultanahmet’te vatandaşa sorduk: Ayasofya cami olsun mu?

Ayasofya’da İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünde Fetih suresi okunmasının ardından “Ayasofya ibadete açılacak mı?” sorusu yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Haziran Pazartesi günü TRT ortak yayınında yaptığı açıklamada, “Bu sefer de kalkıyorlar, Ayasofya ile ilgili ‘Sakın ha orayı camiye çevirmeyin’ diyorlar. Türkiye’yi siz mi idare ediyorsunuz? Böyle bir adım atılacaksa bunun yetki sahipleri bellidir. Şu anda biz bir hukuk devleti olarak Danıştay’ın vereceği kararı bekliyoruz. Kararı verdikten sonra atılması gereken neyse o adımlar atılır” dedi.

Vatandaşlara “Ayasofya cami olsun mu?” diye sorduk. Ayasofya çevresinde bulunun esnaf mikrofona konuşmamayı tercih etse de, Ayasofya’nın müze olarak kalmasından yana.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.