Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

65 yaş üstü de “normalleşiyor”: Ayazağa ve Ortaköy’den izlenimler

65 yaş üstü vatandaşlar, koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık iki buçuk aydır evlerindeydi. Normalleşme adımları atılmaya devam ederken, 65 yaş üstü vatandaşların sabırsızlıkla beklediği açıklama Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dün akşam saatlerinde geldi. Kabine toplantısı sonrası atılacak yeni adımları duyuran Erdoğan, “65 üstü yaşları saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir” dedi. Üç haftadır sadece pazar günleri, oldukça kısıtlı bir süre için sokağa çıkabilen 65 yaş üstü kişiler, bu sabah rahatça dışarı adım attı.

Ancak İstanbul’daki sıcak hava nedeniyle 65 yaş üstü kişiler yine de temkinliydi. Sokaklarda ya da ana caddelerde güneşin altında dolaşmaktan çekinenler daha çok pazar alanlarına ve parklara gitti. Cansu Şimşek, İstanbul Ayazağa ve Ortaköy’deki ‘‘çarşamba pazarları’’ndaki 65 yaş üstü vatandaşlarla konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.