Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Öteki”nin Ölümü (5) – Avukat Benan Molu: “‘Ötekiler’in ölümlerinde, yakınların öleni istedikleri yere gömme, anma düzenleme gibi insani talepleri bile karşılanmıyor”

“Öteki”nin Ölümü’nün beşinci bölümünde Merve Özçelik, avukat Benan Molu ile ölüm hukukunu konuştu. Gömülme hakkının, insanların sevdiklerini gömebilme hakkının da konuşulduğu programda Türkiye’de bu hakların ihlal edildiği 2015-2016 yıllarında Güneydoğu’da yaşanan sokağa çıkma yasaklarına da değinildi. Molu, “Ötekilerin ölümlerinde, yakınların öleni istedikleri yere gömme, anma düzenleme gibi insani talepleri bile karşılanmıyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler