Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Korona günlerinde kürtaj – Kadınlar ne yaşadı? Irmak Saraç: “Her kadının istenmeyen gebelik için ulaşılabilir kürtaj hakkı vardır”

Kadın doğum uzmanı Irmak Saraç, Merve Özçelik‘e koronavirüs salgını zamanında kadınların kürtaj konusunda neler yaşadığını anlattı. Türkiye’de kürtajın 2012 yılından beri fiilen yasak olduğunu söyleyen Saraç, koronavirüs salgınında evde kalınan günlerde kürtaj yaptırmanın daha da zor hale geldiğini belirtti. Saraç, kürtajı yasaklamak isteyen başka ülkelerde de salgının bahane edildiğini ve kürtajın her kadının hakkı olduğunu vurguladı:

“Kürtajın yasal olması, kadınların her koşulda kürtajı yaptırabiliyor olması, kürtaj oranlarını artırmıyor. Kürtaj oranını doğum kontrol yöntemlerine ulaşamamak artırır. İstenmeyen gebelik her kadının başına gelebilecek bir durum. Bu sebeple her kadının, her koşulda oluşabilecek istenmeyen gebelikler için güvenli, yasal ve ulaşılabilir kürtaj hakkı vardır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.